Политика за поверителност

Мобилното приложение на проверка на европейските COVID сертификати (DCC) наречено COVID CHECK BG е разработено като безплатно приложение. Услугата се осигурява от Министерство на здравеопазването на Република България (МЗ) без заплащане и се използва каквато е за предоставяне на информация за валидност на EDC издадени от държавите членки. Настоящата политика за поверителност е разработена, за да информира потребителите на приложението как МЗ като администратор на данни събира и обработва лични данни при ползването на приложението.

Ако използвате приложението, тогава се съгласявате със събирането и използването на информация във връзка с настоящата политика. Личната информация, която събираме се използва за осигуряване и подобряване на услугата. Няма да споделяме Вашата информация с никого, освен както е описано в настоящата политика.

Събиране и използване на данни

За да предоставим по-добра услуга при използването на приложението може да поискаме да ни предоставите информация, която е лична. Приложението има нужда от разрешение за достъп до камерата и светкавицата на устройството, за да може да бъде сканиран QR кода на електронните COVID сертификати на ЕС. След сканиране на QR код се извършва валидация и резултата от валидацията се визуализира. Към момента на разработка на настоящата политика, други данни не се събират. Информацията, която сме поискали ще се използва само за целите на приложението и както е описано в настоящата политика за поверителност.

Доставчици на услуги

Може да наемем трети страни поради следните причини:

  • Да подпомогнем нашата услуга
  • Да се хоства услугата от наше име
  • Да се изпълняват дейности по отношение на услугата или
  • За съдействие при анализиране как се използва услугата ни

Като потребители на услугата ни, сме длъжни да Ви информираме, че тези трети страни имат достъп до данните, които споделяте. Причината е, че им е възложено да извършват дейност от наше име. Те са задължени да не разкриват или използват информацията по никаква друга причина освен описаната в настоящата политика.

Сигурност

Ние ценим, че ни се доверявате като ни предоставяте лична информация и ние използваме всички възможни средства, за да я защитим. Имайте в предвид, че нито един метод за трансфер на информация по Интернет не е 100% сигурен и надежден.

Промени по настоящата политика за поверителност

Ние може да променяме политиката за поверителност. Съветваме Ви регулярно да проверявате нейното съдържание за промени. Ще бъдете известени, че са налични промени като публикуваме новата политика за поверителност на тази страница.

Настоящата политика за поверителност е актуализирана на 1.07.2021 г.

Данни за контакт с Длъжностно лице по защита на данните в Министерство на здравеопазването

Лице за контакт: Веселин Витков

адрес: Пл. „Света Неделя“ № 5

e:mail: dpo@mh.government.bg

Тел: 02/ 9301 461